امروز: ۰۱ مهر ۱۳۹۷ -
کد خبر: ۸۸۴۴۱
۰۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۱
برنج فریدونکنار به دلیل شرایط اقلیمی خاص از کیفیت مطلوبی نسبت به سایر ارقام طارمی که در سطح استان مازندران کشت می شود، برخوردار است.

به گزارش ایسنا مازندران،اینجا مازندران است، با آب و هوایی معتدل و دل‌انگیز که روح امید و عشق به زندگی را در جای جای این آن می‌توان یافت، استانی که با دارا بودن جنگل، کوه و دریا فضایی لذت بخش برای تمام مردم ایران و حتی توریست‌های خارجی که به آن سفر می‌کنند، ایجاد کرده است.

برخی مازندران را قطعه‌ای از بهشت نامیده‌اند، قطعه‌ای که حضور در آن جانفزا و شوق‌انگیز است.

ظرفیت‌ها و استعدادهای بی‌نظیر این استان، موجب شده است تا همواره مازندران در کانون توجه هر انسان خوش ذوقی قرار بگیرد.

دیار علویان در کنار کوه، جنگل و دریا، استعداد بی‌نظیر دیگری نیز به نام محصولات کشاورزی دارد، یک گفته قدیمی است که "مازندران دله هر چی دکاری، در انه" یعنی «در مازندران هر محصولی بکارید رشد می کند» جمله ای که برای ما مازندرانی ها به وفور تکرار شده و قابل لمس نیز بوده است.

از صیفی‌جات و سبزیجات گرفته تا پرتقال، سیب و لیمو، در هر کدام از این محصولات نیز بر اساس آمارهای رسمی در کشور شاخص هستیم و باید به آن بالید.

اینکه چرا هنوز در درآمدزایی و ایجاد منفعت جمعی، حاصل از کشت این محصولات در مازندران نتوانسته‌ایم نتیجه مطلوبی به دست آوریم، خود جای بحث دارد اما برخی از محصولات این استان وجهه جهانی دارد.

* 213 هزار و 425 هکتار از اراضی کشاورزی مازندران زیر کشت برنج می رود

یکی از محصولات استراتژیکی که نه تنها برای مازندران بلکه برای تمام کشور دارای اهمیت است و در این استان تولید می‌شود، برنج است، به گونه‌ای که استان مازندران با دارا بودن 213 هزار و 425 هکتار سطح زیر کشت این محصول نقش عمده‌ای در تولید آن ایفا می کند.

نکته قابل اهمیت، مرغوب و با کیفیت بودن برنج تولید شده در مازندران است؛ اما چند شهر در این استان همانند آمل و فریدونکنار برنج مرغوب‌تری را تولید می‌کنند که حتی برخی از آنها برند جهانی دارد.

یکی از انواع برنج‌‌های مرغوبی که برند جهانی پیدا کرده است و چندی پیش نیز با حضور استاندار مازندران همایش رونمایی از نشان جغرافیایی آن برگزار شد، برنج فریدونکنار بوده است.

به گفته کارشناسان، برنج فریدونکنار دارای عطر، بو و طعم خوبی است که لذت غذاخوردن را در انسان ایجاد می کند.

*عوامل موثر در طعم و عطر برنج مرغوب مازندران

سعید دهزاد کارشناس مسئول برنج جهاد کشاورزی فریدونکنار در گفت‌و‌گو با ایسنا مازندران با اشاره به این که یکی از دلایل بو و طعم خوب برنج در فریدونکنار می تواند ژن گیاه برنج استفاده شده باشد، اظهار کرد: دریا یکی دیگر از دلایل عطر و طعم مناسب برنج این منطقه است.

وی با بیان این که برنج فریدونکنار و حاشیه آن با کیفیت تولید می شود، خاطرنشان کرد: ماندآبی بودن اراضی شالیزاری فریدونکنار نیز یکی دیگر از دلایل مرغوبیت برنج این منطقه است به طوری که این امر بر روی ارقام محلی تاثیر مثبت دارد.

*لزوم حفظ ارقام محلی

کارشناس مسئول برنج جهاد کشاورزی فریدونکنار با بیان اینکه بذر برخی از ارقام بومی محلی در حال فراموشی است، تصریح کرد: در تلاش هستیم تا از راه ژنتیکی، ارقام بومی محلی فریدونکنار را محفوظ داریم، 95 درصد گیاه برنج خودگشن و 5 درصد دگرگشن است.

وی افزود: به دنبال آموزش کشاورزان هستیم تا در مزارع خود از چند نوع محصول استفاده نکنند و از بذور بومی محلی بهره بگیرند.

دهزاد در پاسخ به این سوال که برنج طارم را چگونه از سایر انواع برنج‌ها می توان تشخیص داد، گفت: با عطر و طعم، کشیدگی و لمس برنج می‌توان برنج‌های طارم را از غیر آن تشخیص داد که این امر نیز برای هر فردی قابل انجام نیست.

*کشت برنج قدمت طولانی در فریدونکنار دارد

رمضان کریمی یک تاجر برنج در فریدونکنار در گفت و گو با ایسنا مازندران، با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین دلیل کیفیت مرغوب برنج در فریدونکنار این است که کشاورزان مازندرانی نمونه‌اند و در میان آنها، فریدونکناری‌ها سرآمد هستند، اظهار کرد: قدمت کشاورزی در فریدونکنار به دلیل خاک حاصلخیز و شرایط آب و هوایی بیشتر از سایر مناطق است.

وی افزود: همچنین پرنده‌هایی که از سیبری به این شهرستان می آید، نیز در کیفیت خاکی که برنج در آن کشت می شود، تاثیر فراوانی دارد.

این تاجر فریدونکناری در پاسخ به این پرسش که برنج فریدونکنار نسبت به دیگر برنج‌های تولید شده چگونه قابل تشخیص است، اظهار کرد: تشخیص نوع برنج برای کسانی که برنج‌شناس نباشد دشوار است.

کریمی با اشاره به اینکه برای تشخیص برنج فریدونکنار، این کار را باید به افراد متخصص سپرد، گفت: برای انتخاب برنج فریدونکنار باید این محصول را از فروشنده‌هایی که برند و معتبر هستند و یا نشان جغرافیایی را دریافت کردند خریداری شود.

*تشخیص برنج با کیفیت از سایر برنج ها برای مردم عادی سخت است

محمد هادی زاده مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار نیز در این رابطه به ایسنا گفت: برنج فریدونکنار به دلیل شرایط اقلیمی خاص خود و شرایط آبی و خاکی از کیفیت مطلوبی نسبت به سایر ارقام طارمی که در سطح استان کشت می شود، برخوردار است.

وی افزود: خاک فریدونکنار غنی از مواد آلی بوده که حاصل از پوسیدن بقایای گیاهی و حضور پرندگان مهاجر در این شهرستان و ریخته شدن فضولات در این اراضی است و این امر موجب افزایش کیفیت پخت و طعم این محصول می شود.

مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار خاطرنشان کرد: برای تشخیص تفاوت انواع برنج با طارم فریدونکنار، باید کار آزمایشگاهی بر روی آن صورت بگیرد تا از نظر میزان آمیلوز، پروتئین و تعیین عطر و طعم از طریق تست‌های مخصوص سنجیده شود.

هادی زاده با اشاره به اینکه تشخیص این برنج برای مردم عادی قابل انجام نیست و باید مراحل گفته شده طی شود، اظهار کرد: از نظر شکل ظاهری مانند قد، شکل، عطر، میزان و نحوه پخت نیز تفاوت این برنج با سایر ارقام قابل تشخیص است.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
جرعه‌نوشی آهو در عکس روز نشنال جئوگرافیک عکس روز نشنال جئوگرافیک؛ در میان بامبو عکس روز نشنال جئوگرافیک؛ صعود تصاویر/ بلایی که تورم ۱ میلیون درصدی سر مردم ونزوئلا آورد مسابقه ماشین‌های دست ساز در اندونزی عکس روز نشنال جئوگرافیک؛ دوستان صمیمی عکس روز نشنال جئوگرافیک؛ برداشت پنبه دیدنی های امروز
فیلم/ صحنه های سانسور شده بازی ایران_اسپانیا فیلم/ زیباترین گل های جام جهانی تا این لحظه امیرعباس کچلیک: ماهی ۵۰ میلیون درآمد دارم اشک ها و لبخندهای فینال لیگ قهرمانان عمل جراحی بهداد سلیمی با موفقیت انجام گرفت+ویدیو مراسم حرکت میلیونی عاشقان حرم اباعبدالله الحسین(ع) + فیلم همایش شیرخوارگان حسینی + فیلم قافله سالار داره میاد خدا کنه برگرده + فیلم نوحه خوانی سردار همدانی در ظهر عاشورا + فیلم