گزارش تصویری
۱/۹
مطالب پیشنهادی
۱/۲
چرا اداره منابع طبیعی سوادکوه شمالی نتوانست مانع اقدام فاجعه بار شهرداری شیرگاه شود ؟
زبالههایی که در محل مچهبن شیرگاه دپو میشود و فضای بسیار نامطلوبی را ایجاد کرده، این دپو از روزگاران خیلی دور از حدود ۱۸ الی ۲۰ سال گذشته ایجاد شد.

تیتر امروز/ زهرا اشکیو: جنگل بکر شیرگاه پر از زباله شده و ماموران زحمتکش جنگلبانی سوادکوه شمالی نیز برای جلوگیری از این روند تخریب تلاش زیادی انجام دادند اما ظاهرا افرادی که زباله را در جنگل دپو میکنند قدرتشان بیشتر است و همچنان کمر به نابودی جنگل بستند. مردم میتوانند از پسماند غذای خوشمزه خود در باغچه خانهشان کمپوست برای رشد گلهای زیبا و از فروش ضایعات منازل خود کسب درآمد کنند.
به گزارش تیتر امروز، جنگلهای هیرکانی یکی از زیباترین و کمیابترین جنگلهای جهان است و باید این میراثی که گذشتگانمان برایمان به یادگار گذاشتند را حراست کنیم. آیا گذشتگانمان این جنگلها را آلوده تحویلمان دادند که ما میخواهیم جنگلهای مخروبه و پر از زباله را به نسلهای آینده تحویل دهیم. چرا مسئولان باید راهکار حل مشکلات پسماندهای غذای خود و لوازم فرسوده خود را از میان بردن جنگلهای زیبا و بکر قرار دهند. یعنی آقایان مسئول آیا خودتان حاضر هستید زباله در درون باغچه خانه خود بریزید؟ چرا هنگامی که راهکاری برای حل مشکلات پیدا نمیکنید درست به تخریب میزنید.
این روزها وارد هر جنگلی که میشویم از بوی تعفن زباله و نیز تخریب جنگل چیز دیگری مشاهده نمیشود که از جمله آن جنگلها، جنگل هیرکانی در سوادکوه شمالی و در شهر شیرگاه است.
تمامی انسانها از دیدن طبیعت لذت میبرند و از جمله مردم شیرگاه اما جنگل بکر شیرگاه پر از زباله شده و ماموران زحمتکش جنگلبانی سوادکوه شمالی نیز برای جلوگیری از این روند تخریب تلاش زیادی انجام دادند اما ظاهرا افرادی که زباله را در جنگل دپو میکنند قدرتشان بیشتر است و همچنان کمر به نابودی جنگل بستند. در حالی که میتوان با هزینه اندک به مردم آموزش داد تا زبالههای خود را در مبدا تفکیک کنند. از آنجایی که تمامی مردم شیرگاه در منزل خود باغچهای کوچک دارند بنابراین آنها میتوانند برای باغچه و گلدان خود برای رشد گلهای زیبا با زباله، در حیاط خود گودالی کوچک حفر کنند و پسماندهای غذای خوشمزه خود را در درون آن بریزند تا تبدل به کود شود و نیز زبالههای خشک را به خریداران ضایعاتی که به دم در منازلتان میآیند و خود فریاد میزنند که ضایعاتتان را میخرند، به آنها بفروشید و از این طریق به جالی آلوده کردن طبیعت و تخریب آن، درآمدی برای خود کسب کنند.
بدون جنگل آب، هوا، اکسیژن و هوای پاک نخواهیم داشت. باید در حفظ و حراست آن کوشا باشیم.
محمد نژاد رجبعلی رئیس جنگلبانی شهرستان سوادکوه شمالی در گفت و گو با تیتر امروز در این باره، اظهار کرد: زبالههایی که در محل مچهبن شیرگاه دپو میشود و فضای بسیار نامطلوبی را ایجاد کرده، این دپو از روزگاران خیلی دور از حدود ۱۸ الی ۲۰ سال گذشته ایجاد شد.
نژاد افزود: برای دفن زباله در این بخش از جنگل از دوران گذشته بحث کارشناسی در راستای جمعآوری زبالهها، عدم خروج شیرابه به آبهای بخش زیرین اقدامی انجام نشد.
وی عنوان کرد: از هنگامی که اداره منابع طبیعی شهرستان سواده شمالی فعالیت خود را آغاز کرد ضمن اخطار شفاهی به اداره شهرداری و دستگاههای مرتبط، به طوری که حدود یک ماه مانده به نوروز، آخرین ابلاغیه صادر و به شهرداری ارسال شد تا وضعیت مورد نظری که در آن دپو انجام میشود سامان بدهد و پس از آن دادستان نیز برای بررسی آنجا را بازدید کرد تا برای تعیین تکلیف اقدامات لازم را اتخاذ کند.
رئیس اداره جنگلبانی شهرستان سوادکوه شمالی، یادآور شد: دستگاه محیط زیست سوادکوه و سوادکوه شمالی نیز وارد عمل شدند و اقداماتی را انجام دادند اما موثر نبود و هفته گذشته نیز نشستی با حضور فرماندار و دادستان با اسرار منابع طبیعی سوادکوه شمالی به دلیل شکایت این نهاد به دادستانی برای ساماندهی این مکان دفن زباله، برگزار شد.
این مسئول، گفت: از نظر منابع طبیعی دپوی زباله در ارتفاعات جنگل که موجب میشود تا شیرابهها به سطح جنگل سرازیر شده و به سفرههای آب زیرزمینی برسد موجبات آسیبهای فراوانی میشود.
وی تصریح کرد: شیرابه زباله نباید به سفرههای آب زیرزمینی انتقال یابد چراکه موجب بیماریهای مختلف و خشک شدن ریشههای درختان میشود.
نژاد تأکید کرد: باید پسماندها مکانیزه شود و از زبالهسوزها استفاده کنیم تا بتوانیم از زباله کمپوست تولید کرده و از این طریق درآمدزایی ایجاد خواهد شد.
مجله خواندنی
مطالب مرتبط
نظرات شما