
«مهدی باقری» رئیس راهنمایی و رانندگی مازندران با بیان اینکه تاکید مقام معظم رهبری بر کاهش تصادفات است، اظهار کرد: طبق ابلاغ وزارت کشور با یک عزم همگانی باید در کاهش تصادفات تلاش شود.
این مسئول از تشکیل سه کمیته در قالب امداد و نجات، ایمنی و حملونقل، آموزش و تبلیغات به منظور کاهش تصادفات خبر داد و افزود: با شرح وظایفی که برای دستگاههای اجرایی در نظر گرفته شد آموزش در اولویت برنامههای فرهنگی قرار گرفت.
باقری با اشاره به اینکه مازندران در تمام فصول سال از سری استانهای پر تردد از لحاظ جمعیت مسافران است باید در کاهش تصادفات سیر صعودی داشته باشد، گفت: دستگاههای اجرایی، سازمانها و نهادها، صدا و سیما و سایر رسانه نقش موثری در افزایش آگاهی به منظور کاهش تصادفات در مازندران دارند.
او به کاهش تصادفات در مقایسه با سال 96 اشاره کرد و یادآور شد: آماری که در کاهش تصادفات ارائه میشود آرمانی نیست بلکه هیچ اقدام موفقیت آمیزی بدون برنامه ریزی و تلاش جمعی میسر نمیشود.
رئیس راهنمایی و رانندگی مازندران با اعلام اینکه بیشترین سن تصادفات در استان 18 تا 30 سال برآورد شده است، تصریح کرد: بیشترین مجروحان در تصادفات را عابران پیاده، موتور سواران، خودروهای پراید و پژو تشکیل میدهند.
این مسئول در یک آمار مقایسهای در خصوص کاهش تصادفات در سال 97 نسبت به سال 96 اظهار کرد: 11 درصد در تصادفات درون شهری و9 درصد در تعداد فوتیهای ناشی از تصادفات نسبت به سال 96 با کاهش مواجه بودیم.
رئیس راهنمایی و رانندگی مازندران با بیان اینکه از نظر کاربری بیشترین تصادفات را عابران پیاده تشکیل میدهند، گفت: لازم است در کنار آموزش به مسائل فنی هم پرداخته شود.
این مسئول برنامههای تبلیغی را در آگاه سازی جامعه به منظور کاهش تصادفات موثر دانست و ادامه داد: لازم است دستگاههای دخیل در این بحث کمک حال راهنمایی و رانندگی باشند.
باقری با اشاره به اینکه برای تبیین درست رانندگی در استان علاوه بر فعالیتهای فرهنگی از سنین کودکی، مسابقات رالی هم برای بزرگسالان برگزار شد، اظهار کرد: راهنمایی و رانندگی در بخش آموز کارشناسانی را به صورت رایگان به دستگاههای اجرایی، سازمانها، نهادها و مدارس اعزام کرده است.
او خاطرنشان کرد: تفاهمنامه همکاری با آموزش و پرورش، بهزیستی و سایر دستگاههای اجرایی به منظور فعالیت دو سویه منعقد شد که در این زمینه 400 هزار نفر همیار پلیس با ما همکاری دارند که 120 هزار دانشآموز از دورههای آموزشی بهرهمند شدند.
رئیس راهنمایی و رانندگی مازندران با اشاره به اینکه بخش ترابری برخی از ادارات قوانین راهنمایی و رانندگی را به لحاظ دولتی بودن رعایت نمیکنند، گفت: جامعه آماری ما در این بخش زیاد است باید آموزشهای لازم برای این قشر در نظر گرفته شود.
این مسئول نظم بخش و رعایت انظباط اجتماعی را از ضروریترین مسائل در کاهش تصادفات دانست و گفت: مسئولیتپذیری از مواردی است که باید در کنار آموزش حقوق شهروندی به آن پرداخته شود.
**استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد
«اژدری» مدیر حمل و نقل ترافیک استانداری مازندران نیز مسئولیت دبیرخانه کمیته آموزش را بر عهده راهنمایی و رانندگی استان دانست و اظهار کرد: همراه با آموزش لازم است از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد نیز استفاده شود
او از شکل گیری سازمان مردم نهاد در عرصه کاهش تصادفات و ترافیک در مازندران خبرداد و گفت: با ثبت این انجمن مردم نهاد و انجام مراحل قانونی تا یک ماه دیگر عضوگیری انجام میشود.
اژدری کاهش تصادفات درون شهری در 7 سال متوالی را اقدام ارزشمند در مازندران دانست و افزود: اقدام فرهنگی سازمانهای حمل و نقل ترافیک شهرها برای کاهش تصادفات باید مورد توجه قرار گیرند.
مدیر حمل و نقل ترافیک استانداری مازندران به فعالیت موثر سازمان حمل و نقل ترافیک شهرداری ساری در زمینه آگاه سازی شهروندان اشاره کرد و گفت: اقدامات فرهنگی که سازمان حمل و نقل ترافیک شهرداری ساری برای سنین کودکان و نوجوانان داشته است باید استمرار یابد.
این مسئول ایجاد پارکهای ترافیکی در شهرها را برای آموزش سنین کم مناسب دانست و ادامه داد: از ظرفیت پارکهای ترافیکی ساری، بابل و تنکابن برای آموزش کودکان استفاده شود.
اژدری آموزش همگانی در کاهش تصادفات را بر عهده همه نهادها، دستگاههای اجرایی و سازمانها عنوان کرد و افزود: لازم است از تریبون ائمه جمعه هم برای آگاه سازی جامعه استفاده شود.
**ایجاد مسیر دوچرخه در ساری
مدیرعامل سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حمل و نقل شهرداری ساری نیز با اشاره به اینکه تاکنون در کاهش تصادفات به آموزش کم توجهی شده است، اظهار کرد: لازم است با برگزاری جلسات مختلف مسائل فرهنگی و آموزشی در استان اجرایی شود.
«احمد گوران» ایجاد مسیر دوچرخه را از پروژههای تعریف شده و اولویتدار سازمان حمل و نقل ترافیک ساری دانست و گفت: پیگیر راه اندازی شهرک ترافیک در مرکز مازندران هستیم.
او که اولویت سازمان حمل و نقل ترافیک را آموزش
میداند، خاطرنشان کرد: اگر مباحث فرهنگ سازی به صورت تئوری باقی بماند در کاهش
تصادفات موفق نخواهیم بود.
انتهای پیام/