کد خبر: ۱۰۱۷۵۲
تاریخ انتشار:۲۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۹
واکنش دامپزشکی به انتشار تصویر مرغ ذبح نشده: تکذیب می کنیم
اکنون 700 ناظر شرعی بر کشتار دام و طیور کشتارگاه های سراسر کشور نظارت مستمر دارند، بنابراین امکان چنین تخلفاتی وجود ندارد.

 اخبار اقتصادی ,خبرهای اقتصادی ,مرغ

مسئول صید و ذبح حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور با اعلام اینکه ناظرین شرعی به طور مستمر بر ذبح شرعی دام و طیور نظارت دارند، گفت: انتشار تصاویری مبنی بر عرضه طیور بدون ذبح شرعی برای فضا سازی و تشویش اذعان عمومی است و صحت ندارد.

 

«اکبر قره خانلو» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا درباره انتشار تصاویری مبنی بر عرضه گوشت مرغ گرم ذبح نشده در سطح بازار افزود: اکنون 700 ناظر شرعی بر کشتار دام و طیور کشتارگاه های سراسر کشور نظارت مستمر دارند، بنابراین امکان چنین تخلفاتی وجود ندارد.

 

مسئول صید و ذبح حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: هیچ دستگاهی برای انجام ذبح شرعی در کشتارگاه های کشور وجود ندارد و تمامی این عملیات توسط نیروی انسانی انجام می شود.

 

وی اظهارداشت: در عین حال فرآیند کشتار از ابتدا تا بسته بندی مورد کنترل ناظرین شرعی و بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور است بنابراین احتمال عرضه گوشت مرغ بدون ذبح در مراکز صنعتی یا سنتی وجود ندارد.

 

قره خانلو بر این باور است، در صورتی که این موضوع صحت داشت به طور حتم نام برند و کشتارگاه را در عکس های منتشر شده، مخدوش نمی کردند.

 

وی اضافه کرد: در سالهای اخیر علاوه بر تشدید نظارت های سختگیرانه بر کشتار دام و طیور در ایران، برای واردات گوشت قرمز و حتی مرغ نیز دارای ناظرین شرعی فعال در کشتارگاه های کشورهای مبدا هستیم.

 

وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده چنین مواردی به طور حتم مراتب را با مشخصات برند، کشتارگاه و آدرس به سازمان دامپزشکی کشور یا حوزه نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی اطلاع دهند تا با متخلفان برخورد قانونی شود.

 

به گزارش ایرنا، سالیانه 2 میلیون و 300 هزارتن گوشت مرغ در کشور تولید و به بازار داخلی عرضه می شود.

 

ناظران شرعی بر سه مسئله حلیت یعنی ذبح مطابق با موازین شرعی، طهارت به معنی شست‌ و شو و پاک کردن لاشه ذبح شده به هنگام خروج از کشتارگاه و مبرا بودن لاشه ذبح شده از هرگونه اجزای حرام تاکید دارند.

 

افراد ذبح کننده در کشتارگاه های دام و طیور کشور و خارج از کشور به صورت کامل دوره های آموزش و احکام فقهی ذبح را می آموزند و مجوز ذبح دریافت می‌کنند.